Μας ελάτε σε επαφή με
Amanda Cho

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 15982044032

WhatsApp : +8615982044032

Ο κυμαινόμενος αισθητήρας χαιρετίζει την ευκαιρία

August 23, 2019

Οι αισθητήρες είναι η είσοδος της απόκτησης στοιχείων, η «καρδιά» του Διαδικτύου των πραγμάτων, ευφυείς συσκευές, τηλεκατευθυνόμενη οδήγηση και ούτω καθεξής, η οποία θα αναγγείλει μέσα ένα τεράστιο διάστημα για την ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλές είδη και εφαρμογές των αισθητήρων, όπως οι αισθητήρες επιτάχυνσης, οι ελαφριοί αισθητήρες, οι αισθητήρες απόστασης, οι αισθητήρες αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, κ.λπ. στα κινητά τηλέφωνα. Υπάρχουν εκατοντάδες των αισθητήρων ταχύτητας, αισθητήρες πίεσης ροδών, αισθητήρες ταχύτητας μηχανών και ούτω καθεξής. Ο αριθμός αισθητήρων αντιπροσωπεύει συχνά το επίπεδο νοημοσύνης.

 

Ο αισθητήρας απόστασης είναι ένα είδος αισθητήρα που χρησιμοποιεί την αρχή της «μεθόδου χρόνος--πτήσης» για να ανιχνεύσει την απόσταση των αντικειμένων. Με την αυξανόμενη ζήτηση για τη σειρά που αισθάνεται στα κινητά τηλέφωνα, τις έξυπνες οικογένειες, τα ρομπότ, UAVs και άλλες αγορές, αυτό το προϊόν έχει δοθεί όλο και περισσότερη προσοχή. Ο κυμαινόμενος αισθητήρας λέιζερ γεννήθηκε να ικανοποιήσει τη ζήτηση στην αγορά.

 

Βέλτιστο εσωτερικό περιβάλλον για την έκταση λέιζερ

Η ανάγκη για την αντίληψη απόστασης έχει υπάρξει πάντα, και οι άνθρωποι έχουν ερευνήσει τη χρήση των διάφορων συστατικών για να ανιχνεύσουν τις φυσικές αλλαγές των αντικειμένων, με τη μετατροπή των αλλαγών στις αποστάσεις, και έπειτα τη μέτρηση της απόστασης των αντικειμένων, καθώς επίσης και των μετατοπίσεών τους.

Αυτή τη στιγμή, η κυμαινόμενη τεχνολογία αισθητηρίων στην αγορά περιλαμβάνει κυρίως την υπέρυθρη έκταση, την αυτεπαγωγή που κυμαίνονται, υπερηχητικός που κυμαίνονται και που κυμαίνονται λέιζερ. Μεταξύ τους, ο υπέρυθρος αισθητήρας απόστασης διαβιβάζει το υπέρυθρο σήμα σφυγμού μέσω της πηγής υπέρυθρου φωτός, και το λαμβάνει μέσω του δέκτη. Μετρά το χρόνο του υπέρυθρου φωτός από την εκπομπή στην αντανάκλαση από το αντικείμενο, και υπολογίζει την απόσταση μεταξύ του αντικειμένου και την υπέρυθρη απόσταση με τη μέτρηση του χρόνου. Εντούτοις, η υπέρυθρη ζώνη είναι πιό ευαίσθητη στην παρέμβαση. Κατά έναρξη του, την είναι συχνά απαραίτητο να κλειθούν άλλες συσκευές. Το μειονέκτημα της τεχνολογίας αυτεπαγωγής είναι ότι η απόσταση μέτρησης είναι σχετικά σύντομη, και η ακρίβεια μέτρησης μειώνεται συνήθως εντυπωσιακά όταν υπερβαίνει η απόσταση μέτρησης 10 εκατ. Επομένως, το πεδίο εφαρμογής αυτών των δύο τεχνολογιών στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα, επηρεάζεται. Όσον αφορά στα πλεονεκτήματα του υπερηχητικού κυμαινόμενου αισθητήρα, έχει μια μεγάλη απόσταση μετάδοσης (η απόσταση αντίληψης υπερβαίνει 80 μέτρα), αλλά η συσκευή είναι μεγάλη και η ακρίβεια προσδιορισμού θέσης είναι φτωχή. Έτσι αυτό το είδος τεχνολογίας χρησιμοποιείται συνήθως υπαίθρια, όπως η ναυσιπλοΐα αυτοκινήτων, αλλά είναι δύσκολο να ισχύσει στα προϊόντα καταναλωτικών ηλεκτρονικά.

Επομένως, από την άποψη του εσωτερικού περιβάλλοντος εφαρμογής, η κυμαινόμενη τεχνολογία λέιζερ είναι η καταλληλότερη. Κυμαινόμενος αισθητήρας λέιζερ JRT ο πρόσφατα αναπτυγμένος, μετά από να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία TOF, μπορεί να επεκτείνει το κυμαινόμενο μήκος σε 15 μέτρα, η μέγιστη συχνότητα μέτρησης μπορεί να φθάσει σε 200 Hz, και η ακρίβεια μπορεί να ελεγχθεί σε περίπου 5 εκατοστόμετρα.