Μας ελάτε σε επαφή με
Amanda Cho

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 15982044032

WhatsApp : +8615982044032

Ποιες είναι οι μελλοντικές εφαρμογές των αισθητήρων ραντάρ με ακτίνες laser;

March 5, 2020

Το ραντάρ δεν είναι άγνωστο σε πολλούς ανθρώπους, αλλά το ραντάρ με ακτίνες laser μπορεί να μην ακούσει πολύ. Με τη συνεχείς ανάπτυξη και την εκλαΐκευση της τεχνολογίας λέιζερ, τα τελευταία χρόνια, η έκθεση των driverless τεχνολογιών όπως Google και το τέσλα έχουν προσελκύσει την ευρεία προσοχή που μπορεί να δει στους κηφήνες, την τρισδιάστατη εκτύπωση, VR/το AR και άλλους τομείς.
Το ραντάρ με ακτίνες laser, ή η ελαφριές ανίχνευση και η μέτρηση, είναι ένα σύστημα που συνδυάζει το λέιζερ, το σύστημα παγκόσμιας πλοήγησης το (GPS), και τις τεχνολογίες του (INS) συστημάτων αδρανούς ναυσιπλοΐας για να λάβει τα στοιχεία και να παραγάγει το ακριβές DEM (ψηφιακό πρότυπο ανύψωσης). Από την αρχή εργασίας, δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης διαφορά με το ραντάρ μικροκυμάτων, αλλά έναντι του ραντάρ μικροκυμάτων, έχει τα χαρακτηριστικά της υψηλής ανάλυσης, καλή απόκρυψη, ισχυρή αντιπαρεμβατική δυνατότητα, καλή χαμηλού ύψους εκτέλεση ανίχνευσης, μικρό μέγεθος και ελαφρύς. Ο ρόλος του ραντάρ με ακτίνες laser είναι να μετρηθεί ακριβώς η θέση στόχων (απόσταση και γωνία), το κράτος κινήσεων (ταχύτητα, δόνηση, και τοποθέτηση) και η μορφή, και να ανιχνεύσει, να προσδιορίσει, να διακρίνει, και οι στόχοι διαδρομής. Π.χ.:
Το ραντάρ με ακτίνες laser μπορεί να βοηθήσει τα ρομπότ να καταλάβουν τις περιβάλλουσες πληροφορίες χαρτών στα άγνωστα περιβάλλοντα, να παρέχουν την καλή περιβαλλοντική συνειδητοποίηση για τον επόμενη προσδιορισμό θέσης και τη ναυσιπλοΐα, και ακόμη και την ανθρώπου-μηχανής αλληλεπίδραση, και να προωθήσουν την ευφυή διαδικασία του ρομπότ.
Ένα ραντάρ με ακτίνες laser, ποιες δαπάνες 40% των driverless αυτοκινήτων, μπορούν να βοηθήσουν τα driverless αυτοκίνητα να λάβουν τις τρισδιάστατες πληροφορίες θέσης του περιβάλλοντός τους, καθορίζει τη θέση, μέγεθος, εξωτερική εμφάνιση, και ακόμη και τα υλικά των αντικειμένων, με «ακριβή» και «γρήγορα» η διαστημική ικανότητα ανίχνευσης της «αποδοτικής λειτουργίας» έχουν γίνει μια αναπόφευκτη παρουσία στον τομέα της τηλεκατευθυνόμενης οδήγησης.
Οι πιθανές εφαρμογές για το ραντάρ με ακτίνες laser περιλαμβάνουν στο μέλλον το intralogistics, κινητές συσκευές και η ρομποτική, έτσι αυτό σημαίνει ότι οι πολυστρωματικοί ανιχνευτές απαιτούν ένα ιδιαίτερα γερό σχέδιο. Η κυμαινόμενη τεχνολογία σφυγμού σε μερικά lidars όχι μόνο εξασφαλίζει έναν υψηλό βαθμό της ανεξαρτησίας από τα χαρακτηριστικά αντικειμένου και επιφάνειας, αλλά και εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο της ασυλίας στα εξωτερικά ελαφριά, υψηλής συχνότητας φω'τα, και τις οπτικές αντανακλάσεις από το περιβάλλον εφαρμογής.