Μας ελάτε σε επαφή με
Amanda Cho

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 15982044032

WhatsApp : +8615982044032

Ποιο ρόλο το ραντάρ με ακτίνες laser έχει στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης;

April 9, 2020

Ένα αυτοκίνητο πρέπει να πραγματοποιήσει την αυτόματη οδήγηση, το σημαντικό σημείο είναι να είσαι σε θέση να αποφύγει έξυπνα τα εμπόδια, να συλλέξουν τις πληροφορίες για το μέγεθος, τη μορφή και τη θέση των εμποδίων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο αλγόριθμος για να προγραμματίσει την ασφαλέστερη διαδρομή. Ένα μόνος-οδηγώντας όχημα απαιτεί πολλές επαγωγικές μονάδες μέτρησης για να λειτουργήσει στενά με τη μονάδα κεντρικής επεξεργασίας. Μεταξύ τους, ο εξοπλισμός ραντάρ, το ραντάρ με ακτίνες laser, η κάμερα και η αδρανής μονάδα μέτρησης είναι διάφορα αναπόφευκτα συστατικά, των οποίων το ραντάρ με ακτίνες laser διαδραματίζει κυρίως έναν ρόλο της ακριβούς ανίχνευσης.

Το ραντάρ με ακτίνες laser είναι το σύστημα ανίχνευσης αντίληψης ενός αυτοκινήτου, το οποίο είναι τα μάτια της μόνος-οδήγησης των οχημάτων, ικανά τις περιβαλλοντικές πληροφορίες και τα αντικείμενα και τους επικίνδυνους όρους. Ο συνδυασμός διαφορετικών υποσυστημάτων όπως το ραντάρ με ακτίνες laser και millimeter-wave το ραντάρ, η αδρανής μονάδα μέτρησης, η κάμερα, και ο υπερηχητικός αισθητήρας έχει χτίσει ένα βασικό πλαίσιο για την επιτυχή πραγματοποίηση της αυτόνομης οδήγησης και ενός ιδιαίτερα ασφαλούς και αξιόπιστου προηγμένου συστήματος βοήθειας οδηγών.

Το ραντάρ με ακτίνες laser είναι μια ενεργός συσκευή μέτρησης που εκπέμπει μια ακτίνα λέιζερ για να ανιχνεύσει τη χωρική θέση του στόχου. Σύμφωνα με την αρχή ανίχνευσης, το ραντάρ με ακτίνες laser διαιρείται σε μονής γραμμής (δισδιάστατο) ραντάρ με ακτίνες laser και πολλαπλών γραμμών (τρισδιάστατο) ραντάρ με ακτίνες laser. Το μονής γραμμής ραντάρ λέιζερ ανιχνεύει την περιοχή με την αποστολή μιας γραμμής ανίχνευσης λέιζερ, και το πολλαπλών γραμμών ραντάρ λέιζερ ανιχνεύει την περιοχή με την αποστολή δύο ή περισσότερων γραμμών ανίχνευσης λέιζερ. Το πολλαπλών γραμμών ραντάρ με ακτίνες laser μπορεί να ανιχνεύσει τη χωρικά απόσταση και το αζιμούθιο του στόχου, και μπορεί να περιγράψει το τρισδιάστατο πρότυπο περιβάλλοντος μέσω του σύννεφου σημείου, που παρέχει μια λεπτομερή περιγραφή μορφής του ανιχνευμένου στόχου. Αναφέρεται ότι το πολλαπλών γραμμών ραντάρ με ακτίνες laser περιλαμβάνει κυρίως τη γραμμή 4, τη γραμμή 8, τη γραμμή 16, τη γραμμή 32 και τη γραμμή 64. Οι περισσότερες ακτίνες που εκπέμπονται από το ραντάρ με ακτίνες laser, τα περισσότερα σύννεφα σημείου συλλέγονται ανά δευτερόλεπτο, και το κόστος είναι υψηλότερο. Παραδείγματος χάριν, η τιμή του ραντάρ με ακτίνες laser 64 γραμμών για μερικούς κατασκευαστές ραντάρ με ακτίνες laser είναι 17,5 φορές αυτή του ραντάρ με ακτίνες laser 16 γραμμών. Το ραντάρ με ακτίνες laser έχει αναπτύξει τρεις γενεές των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του πρώτης γενιάς μηχανικού ραντάρ με ακτίνες laser ανίχνευσης, του δεύτερης γενεάς υβριδικού στερεάς κατάστασης ραντάρ με ακτίνες laser, και του καθαρού στερεάς κατάστασης ραντάρ με ακτίνες laser τρίτης γενιάς. Η τρίτη γενιά του καθαρού στερεάς κατάστασης ραντάρ με ακτίνες laser μπορεί πολύ να μειώσει το κόστος του ραντάρ με ακτίνες laser, και να καταστήσει την εφαρμογή του ραντάρ με ακτίνες laser στα αυτόνομα οχήματα δημοφιλή.

Το ραντάρ με ακτίνες laser αποτελείται γενικά από τέσσερα μέρη: εκπομπή λέιζερ, υποδοχή λέιζερ, επεξεργασία πληροφοριών και σύστημα ανίχνευσης. Έναντι millimeter-wave του ραντάρ, το ραντάρ με ακτίνες laser έχει την υψηλότερη ακρίβεια ανίχνευσης, αλλά έχει τις ακριβέστερες απαιτήσεις στις μετεωρολογικές συνθήκες. Η χρήση του ραντάρ με ακτίνες laser στα οχήματα τοποθετεί τις αυστηρές απαιτήσεις στα τμήματα συστημάτων ραντάρ με ακτίνες laser όπως οι ανιχνευτές και τα λέιζερ, ειδικά αντίσταση θερμότητας και αξιοπιστία σε όλο τον κύκλο ζωής του οχήματος.